Καλωσήρθατε στον ιστότοπο της Συμβούλου Εκπαίδευσης Κλάδου ΠΕ01 Θεολόγων Κ. Μακεδονίας. Εδώ θα ενημερώνεστε για τα προγράμματα σπουδών, την ύλη, την αξιολόγηση των μαθημάτων, τις επιμορφωτικές δράσεις του και τις εκδηλώσεις που οργανώνονται .

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Τέρμα Σισμάνογλου,

69100 Κομοτηνή

Τηλέφωνο: 2531083510

Φαξ: 2531083555

email: xalbanaki@gmail.com

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Όταν οι τοίχοι μιας σχολικής αίθουσας διδάσκουν...

 Το μάθημα είναι μία επικοινωνία με ποικίλους σημειωτικούς τρόπους με σκοπό τη μάθηση. Άρα δε διενεργείται μόνο με το περιεχόμενο του μαθήματος, αλλά και με το πώς παρουσιάζεται το μάθημα σε συγκεκριμένα άτομα. Όταν λοιπόν η ίδια η σχολική αίθουσα είναι ένα ανοιχτό βιβλίο για να το ξεφυλλίσεις και να περιπλανηθείς μέσα του τότε το μάθημα γίνεται πραγματικά "μάθημα ζωής". 
  Αυτό συμβαίνει με την αίθουσα διδασκαλίας της κ. Ελ. Ντόσκα, Θεολόγου του 5ου Γυμνασίου Ξάνθης όπου έχει δημιουργήσει με μεράκι έναν μοναδικό χώρο διδασκαλίας για τα Θρησκευτικά. Το ίδιο έχουν κάνει βέβαια και οι συνάδελφοι των άλλων ειδικοτήτων με τη στήριξη του Δ/ντή του 5ου Γυμνασίου κ. Κ. Πυλαρινού.
 Το σχολείο μας καλωσορίζει μόλις περάσουμε την εξώπορτα και μας ενημερώνει για το πρόγραμμα της ημέρας, τις τυχόν αλλαγές και άλλες εκδηλώσεις ή δράσεις αξιοποιώντας την τεχνολογία με τον πιο αποδοτικό τρόπο.
  Μπαίνοντας στην αίθουσα των Θρησκευτικών ο μαθητής και ο κάθε επισκέπτης "διαβάζει" κυριολεκτικά τους τοίχους που είναι διακοσμημένοι με τη δουλειά των μαθητών και της Θεολόγου αλλά και με έργα άλλων συναδέλφων που συνεργάστηκαν αρμονικά. 

  Αρκεί να παρατηρήσει κάποιος προσεκτικά αυτή την αίθουσα και σιγά σιγά ξετυλίγονται μπροστά του όλες οι ενότητες του μαθήματος των Θρησκευτικών. Η τέχνη μας απευθύνεται, συνομιλεί μαζί μας και  ταυτόχρονα μας διδάσκει. Κάθε γωνιά έχει να διηγηθεί κάτι διαφορετικό από μία ενότητα του ΠΣ και ταυτόχρονα δημιουργεί ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από την εκπαιδευτικό ή από τους μαθητές.
 Μπορεί να υπάρχουν πράγματι πολλοί τρόποι να διδάξει κάποιος το μάθημά του. Αυτή η αίθουσα όμως λειτουργεί με έναν μοναδικό, καταλυτικό τρόπο σε όσους την επισκέπτονται ώστε όλοι γίνονται κομμάτι της και όλοι κάνουν Θρησκευτικά! Θερμά συγχαρητήρια αγαπητή Ελένη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου