Καλωσήρθατε στον ιστότοπο της Συμβούλου Εκπαίδευσης Κλάδου ΠΕ01 Θεολόγων Κ. Μακεδονίας. Εδώ θα ενημερώνεστε για τα προγράμματα σπουδών, την ύλη, την αξιολόγηση των μαθημάτων, τις επιμορφωτικές δράσεις του και τις εκδηλώσεις που οργανώνονται .

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Τέρμα Σισμάνογλου,

69100 Κομοτηνή

Τηλέφωνο: 2531083510

Φαξ: 2531083555

email: xalbanaki@gmail.com

Βιογραφικό σημείωμαΗ Ξανθή Αλμπανάκη, διδάκτωρ Θεολογίας (ΑΠΘ). Σπούδασε Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης της Νομικής Σχολής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ, με ειδίκευση στην Παιδαγωγική. Δίδαξε σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το 2000 και από το 2018 υπηρετεί ως Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Κλάδου ΠΕ01 Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης.
Είναι γνώστης της αγγλικής και της ρωσικής γλώσσας, ενώ έχει ειδίκευση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και Έρευνα με έμφαση στη Διδακτική και τη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης ή Ξένης Γλώσσας.
Είναι μέλος της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος, πρεσβευτής του ευρωπαϊκού προγράμματος Teacher4europe της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Δικτύου Scientix στην Ελλάδα κ.α.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρο του Εκκλησιαστικού & Κανονικού Δικαίου και της Διδακτικής Μεθοδολογίας του μαθήματος των Θρησκευτικών. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια που αφορούν την Εκκλησιαστική εκπαίδευση, τη διδακτική μεθοδολογία του μαθήματος των Θρησκευτικών και την ένταξη της τεχνολογίας στην εκπαίδευση.
Άρθρα της είναι δημοσιευμένα σε διάφορα ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά, ενώ μονογραφίες είναι: Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις του μαθήματος των Θρησκευτικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με δημιουργική αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών, (2013), Διαπολιτισμική εκπαίδευση στην πράξη/Εκπαιδευτικές πολιτικές ευρωπαϊκών κρατών, βασικές αρχές, νομοθεσία (2015), Tα επιτραπέζια ηλεκτρονικά παιχνίδια ως διαμεσολαβητές για τη μάθηση και την καλλιέργεια της θρησκευτικής αγωγής, Παιδαγωγική Πανεπιστημιακή σειρά Α.Π.Θ: Religious Education VΙ, (2017).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου