Καλωσήρθατε στον ιστότοπο της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου Κλάδου ΠΕ01 Θεολόγων Ανατ. Μακεδονίας Θράκης. Εδώ θα ενημερώνεστε για τα προγράμματα σπουδών, την ύλη, την αξιολόγηση των μαθημάτων, τις επιμορφωτικές δράσεις του ΠΕΚΕΣ Ανατ. Μακεδονίας Θράκης και τις εκδηλώσεις που οργανώνονται από τα σχολεία της περιοχής.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Τέρμα Σισμάνογλου,

69100 Κομοτηνή

Τηλέφωνο: 2531083510

Φαξ: 2531083555

email: xalbanaki@gmail.com

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Η ζωή, η δράση και τα μηνύματα των τριών Ιεραρχών στη σημερινή εποχή μέσα από τα μάτια των μαθητών        Τι λέει ο Μέγας Βασίλειος για το διαδίκτυο; 

Τι λέει ο Γρηγόριος ο Θεολόγος για την πανδημία του κορωναϊού; 

Τι λέει ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος για την καραντίνα; 

Η ζωή και τα έργα των Τριών μεγάλων αυτών Ιεραρχών που είναι επίκαιροι ακόμα και 1600 χρόνια μετά την κοίμησή τους. 

Με αφορμή αυτή την παραδοχή, οι μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρουπόλεως "Δόμνα Βιζβίζη" με υπεύθυνη καθηγήτρια τη Θεολόγο κ. Γιαννάκου Κωνσταντία παρουσιάζουν μέσω της δημιουργικής γραφής τη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών και συζητούν μαζί τους για τα σημερινά προβλήματα, που τους απασχολούν. 

Πρόκειται για ένα επίκαιρο βίντεο μέσα από τη ματιάτων μαθητριών Δασκαλογιαννάκη Χάιντη, Μίντογλου Ελένη και Ντάσκαρη Μαρία, το οποίο δημιουργήθηκε εξ αποστάσεως με πολλή αγάπη και μεράκι για τους συμμαθητές τους.  Διαθέσιμο και στην ιστοσελίδα του σχολείου 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης  και στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως    

https://vimeo.com/500095994/9f230954bb

Το υλικό συγκεντρώθηκε από το διαδίκτυο και διάφορα εγχειρίδια. Οι μαθήτριες, αφού το μελέτησαν και το επεξεργάστηκαν, σκέφτηκαν να το παρουσιάσουν με ένα διαφορετικό τρόπο, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία. Έτσι δημιούργησαν “fake Instagram” για τους Ιεράρχες, ώστε να παρουσιάσουν τα αποφθέγματά τους και μέσα από ημερολόγιο, συνέντευξη, αυτοβιογραφικό κείμενο και διάλογο παρουσίασαν τη ζωή και τη δράση τους.

Τέλος έφτιαξαν και ένα διαδικτυακό παιχνίδι για τους Τρεις Ιεράρχες σχετικό με το βίντεο ως ανατροφοδότηση https://wordwall.net/play/9267/423/958.Η συνολική παρουσίαση παρακάτω: 


5 σχόλια: