Καλωσήρθατε στον ιστότοπο της Συμβούλου Εκπαίδευσης Κλάδου ΠΕ01 Θεολόγων Κ. Μακεδονίας. Εδώ θα ενημερώνεστε για τα προγράμματα σπουδών, την ύλη, την αξιολόγηση των μαθημάτων, τις επιμορφωτικές δράσεις του και τις εκδηλώσεις που οργανώνονται .

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Τέρμα Σισμάνογλου,

69100 Κομοτηνή

Τηλέφωνο: 2531083510

Φαξ: 2531083555

email: xalbanaki@gmail.com

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

“Ολοκληρωμένη απόκριση στις ανάγκες εκπαίδευσης και προστασίας των παιδιών-προσφύγων και των κηδεμόνων τους στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα”

https://www.valitsakia-ellinikon.gr/
Σε αυτή τη σελίδα (https://www.valitsakia-ellinikon.gr/) φιλοξενείται το εκπαιδευτικό υλικό που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο “Ολοκληρωμένη απόκριση στις ανάγκες εκπαίδευσης και προστασίας των παιδιών-προσφύγων και των κηδεμόνων τους στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα”, μεταξύ Νοεμβρίου 2016 και Μαρτίου 2018, με την οικονομική υποστήριξη των Terre des hommes /ECHO. Το παρόν πρόγραμμα μη-τυπικής εκπαίδευσης είχε τους ακόλουθους στόχους:
  1. Τη διδασκαλία της ελληνικής ως 2ης/ξένης γλώσσας και την παροχή υποστήριξης στα παιδιά-πρόσφυγες που ζούσαν σε Κέντρα Φιλοξενίας, ξενοδοχεία και διαμερίσματα στην περιοχή της Ηπείρου.
  2. Την παροχή διδασκαλίας της ελληνικής ως 2ης/ξένης γλώσσας για τις ηλικιακές ομάδες των οποίων η ένταξη στην Τυπική Εκπαίδευση (Έφηβοι (16>) και Ενήλικοι) δεν είχε προβλεφθεί.
  3. Την παραγωγή πρωτότυπου εκπαιδευτικού υλικού για τη διδασκαλία της ελληνικής ως 2ης/ξένης γλώσσας, ειδικά σχεδιασμένου για τους προσφυγικούς πληθυσμούς.
  4. Την ενημέρωση και εκπαίδευση των εφήβων σε ζητήματα σχετικά με τα Δικαιωμάτων του Παιδιού και με δεξιότητες ζωής χρήσιμες για την ένταξη τους στις ευρωπαϊκές χώρες φιλοξενίας.
  5. Την παροχή επιμόρφωσης σε εκπαιδευτικούς που δίδασκαν ή επρόκειτο να διδάξουν ελληνικά ως 2η/ξένη γλώσσα σε παιδιά ή και ενήλικες πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου