Καλωσήρθατε στον ιστότοπο της Συμβούλου Εκπαίδευσης Κλάδου ΠΕ01 Θεολόγων Κ. Μακεδονίας. Εδώ θα ενημερώνεστε για τα προγράμματα σπουδών, την ύλη, την αξιολόγηση των μαθημάτων, τις επιμορφωτικές δράσεις του και τις εκδηλώσεις που οργανώνονται .

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Τέρμα Σισμάνογλου,

69100 Κομοτηνή

Τηλέφωνο: 2531083510

Φαξ: 2531083555

email: xalbanaki@gmail.com

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Η ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα «Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα»

 Πρόσφατα παρουσιάστηκε η νέα δίγλωσση ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα "Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα" (https://ekpaidevsi.occupation-memories.org/). Η Πλατφόρμα δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου Προφορικής Ιστορίας „Memories of the Occupation in Greece“ (MOG) από μια ομάδα Ελλήνων και Γερμανών επιστημόνων με στόχο την αξιοποίησή της στη σχολική εκπαίδευση και είναι διαθέσιμη δωρεάν στο διαδίκτυο για μη κερδοσκοπική χρήση. Το πρόγραμμα MOG διενεργείται στο Center für Digitale Systeme (CeDiS) του Freie Universität Berlin.
Τα διδακτικά σενάρια που περιέχονται στην Πλατφόρμα έχουν δημιουργηθεί για να χρησιμοποιηθούν με τρόπο πολυμεσικό και διαδραστικό και βασίζονται στο υλικό του ομώνυμου αρχείου προφορικών μαρτυριών. Οι μαθητές και οι μαθήτριες έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται πάνω σε επιλεγμένες θεματικές ενότητες, κάθε μία από τις οποίες έχει ως αντικείμενό της μια διαφορετική πτυχή της ναζιστικής Κατοχής. Τα σενάρια, έχοντας στο επίκεντρό τους τις προφορικές μαρτυρίες, δημιουργούν ένα πλαίσιο μάθησης που βασίζεται στην εκμάθηση μέσω έρευνας και επίλυσης προβλημάτων.
Η εκπαιδευτική πλατφόρμα MOG είναι δίγλωσση και κατάλληλη για το μάθημα τόσο σε γερμανικά όσο και σε ελληνικά σχολεία. Το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε υβριδικό περιβάλλον.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου